2017. márc. 26.

14. szám – Beszámoló az Eleki Életmódközpont 2016-os évéről

„És megsebesíttetett a bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek
büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyultunk meg.” (Ésa 53,5)
Bevezetés. Az eddigi évekhez hasonlóan ismét szeretnénk benneteket tájékoztatni az elmúlt évad eseményeiről. Elmondhatjuk, hogy a 2016-es évben is tapasztalhattuk Isten gondviselését, csodatévő hatalmát, emberi szívekben való munkálkodását, gazdag áldásait. Bízunk benne, hogy számotokra is bátorítást jelentenek majd tapasztalataink. 

Programjainkról. Az elmúlt évben 13 betegturnust tartottunk, ezek mindegyike tíznapos program volt. 2015 végén határoztuk el, hogy az addigi hétnapos turnusokról áttérünk a tíznaposakra.
Emellett tartottunk még egy konyhatechnikai képzést, egy súlykontrolltábort és egy Biblia-tábort is. A Biblia-tábor új program volt, amelynek célja az egészséges életmód és az evangélium még határozottabb összekapcsolása. A jövőben is szeretnénk ilyen jellegű turnusokat rendezni. A turnusokon összesen 126 vendég vett részt. Érdekességként megemlítjük, hogy a vendégek 80%-a kívülálló volt. Angliából, Szerbiából és Romániából jöttek külföldi vendégek, összesen tizenkilencen. A betegségek között az eddigi évekhez hasonlóan a szív- és érrendszeri betegségek, illetve a mozgásszervi és emésztőrendszeri panaszok voltak a leggyakoribbak. 

Tapasztalataink a turnusokon. A legtöbben még mindig a nálunk járt vendégek személyes beszámolóinak hatására kerestek fel bennünket. Többen vissza-visszajárnak, van, aki már hatodszor jött el hozzánk. Ezek a vendégeink egyrészt felismerték, hogy valóban ez az út segít nekik, semmi más; másrészt belátták, hogy megerősítésre szorulnak, s talán ezért is, egyre fogékonyabbak Isten igéje iránt. Egyre többször előfordult, hogy házaspárok együtt látogattak el hozzánk, így a közösen szerzett jó tapasztalatokkal hazatérve jobban tudják támogatni egymást. Rendszeresen jöttek vállalkozók, igazgatók, orvosok, tanárok, de egyszerű, kétkezi munkások is szép számban. Egy alkalommal pedig a Miniszterelnökség egyik magas beosztású munkatársa jött el feleségével.

 Isten valóban csodatévő munkájának lehettünk szemtanúi. Jó néhány esetben tapasztalhattuk, hogy minden orvosi elképzelést felülmúló, rendkívül gyors gyógyulást ajándékozott, ezzel is megnyerve embereket az iránta való bizalomnak. Például kettes típusú cukorbetegek már egy hét alatt (gyógyszer és inzulin nélkül!) teljesen normális vércukorértékeket mérhettek. Egyik vendégünk, akit testvére küldött el a dohányzásról való leszokás céljából, „eljött, mert küldték”, de ő igazából nem akart semmit változtatni. Ennek ellenére egész turnus alatt nem gyújtott rá, végig nagyon hálás volt, szinte nehezére esett hazamenni, majd otthonában nemcsak a dohányzásmentes életmódot folytatta, hanem minden területen bevezette az általunk javasolt változtatásokat.
Emberek gondolkodását fordította meg mennyei Atyánk rövid idő alatt. Előfordult például egy-két vendégünknél, hogy az első két nap során haza akartak menni, a Szentlélek befolyásának hatására mégis maradtak, később hálásan kifejezve, hogy „új életet kaptak”.
 Azt is tapasztaljuk viszont – folyamatosan ‒, hogy sok az aratnivaló, de a munkás kevés. Nagy szükség volna segítőkre, főleg az utógondozás területén. Sokan vannak, akik hazatérve teljesen egyedül próbálnak tovább küzdeni, de hamarosan belefáradnak, alábbhagy a lelkesedésük, nem tudják még egyedül értelmezni és alkalmazni a Biblia igazságait. Visszajönni nincs lehetőségük, mi sem tudunk a mindennapokban mellettük lenni. Ezért kérjük, ha valakit indít a Lélek, kapcsolódjon be ezen a téren, jelezzétek nekünk készségeteket, mi pedig segítünk felvenni a kapcsolatot a hozzátok közel élő vendégeinkkel.

Egészségnapok, evangelizációk. 2016-ben számos településen tartottunk egészségnapokat, alkalmanként 50‒300 fő részvételével. Többen közülük a turnusainkra is jelentkeztek később. A következő helyekre jutottunk el: Fadd, Makó, Mátészalka, Gyula, Paks, Budapest (két alkalom), Szabadkígyós, Kunágota. Idén több egészségnapot tartottunk vajdasági magyaroknak is. Nagyon örömteli volt látni a szomjúságukat, befogadókészségüket, kitartó érdeklődésüket. A szerbiai helyszínek: Magyarkanizsa, Horgos, Zenta, Ada, Kispiac, Hajdújárás, Szabadka volt. Az egészségnapok eredményeként főzőköri sorozatok is elindultak a Vajdaságban (nyolc alkalommal Zentán és Magyarkanizsán). Ezeket rendszeresen 60‒80 fő látogatta.
Főzőkör, ételkóstoló
Munkatársainkról. Nagyon hálásak vagyunk mindazoknak, akik szabadságuk terhére vállaltak nálunk önkéntes szolgálatot. Örülünk annak, hogy az eddigi állandó munkatársaink mellett Kékesi Pálné testvérünk is hamarosan Elekre költözik, hogy munkájával központunkat támogassa. Szomorú hír, hogy egyik régi hűséges munkatársunk, Ruck György súlyos betegségben szenved. Kérjük, hogy emlékezzetek meg róla és családjáról imádságaitokban.

Az Életmódközpont munkatársai
 

Egyéb események. Örülünk annak, hogy a Light Channel tévétársasággal szoros munkakapcsolat alakult ki, tavasszal ismét egy héten át felvételeket rögzítettek nálunk. (Ezek megtekinthetők: ltvhu.org/videogaleria/egeszseges-eletmod.html). Korábban már beszámoltunk az áprilisban szervezett orvoskonferenciánkról, amelyen főként a gyulai kórház dolgozói vettek részt, közel 40 orvos és egészségügyi dolgozó. A májusban tartott portugáliai OCI-konferenciáról is olvashattatok egy cikket. Ezt követően egy képzést és turnust is tartottunk a skóciai Tree Angels farmon, ahol már többször jártunk korábban. A nyár végén Frank Fournier (OCI-alelnök), dr. Nick Dan és felesége (a Herghelia Intézet vezetői) tettek látogatást központunkban. Novemberben tartottunk egy áldásos hitmélyítő hetet is munkatársaink számára, amikor a Biblia alapvető tanításait tanulmányoztuk.

Fejlesztések és anyagi kérdések. Az idén kénytelenek voltunk megemelni a turnusok napidíját 10.000 Ft/nap/fő-re. Azonban még ez az összeg sem fedi teljesen az évközben felhalmozódó kiadásainkat. Nagy örömmel veszünk minden anyagi támogatást vagy természetbeni felajánlást. Jó hír, hogy Tél utcai ingatlanunk felújítása már a befejezéséhez közeledik, nemsokára négy munkatársunk beköltözhet majd az épületbe. Ezenkívül kisebb javításokat, átalakításokat végeztünk el még a főépületünkben.

Szeretnénk folytatni az eddig megkezdett munkát, hisszük, hogy a Jóisten ebben az évben is sok szép tapasztalatot tartogat számunkra. 

Elérhetőségeink: 
Mobil (flottás) 06-20/400-8646
Vezetékes telefonon: 06-66/240-610
Postacím: 5742 Elek, Kossuth u. 54.

Az Eleki Életmódközpont 2017-es programjai 
Dátum Turnus
Január 22 – Február 01 (10)Betegturnus 
Február 05-10 (5)Házi Gyógymódok képzés
Február 19 – Március 01 (10)Betegturnus 
Március 12 - 22 (10)Betegturnus 
Április 02 - 12 (10)Betegturnus 
Április 23 - Május  03 (10)Betegturnus 
Május 14 - 24 (10)Betegturnus/Dohányzásról leszoktató program 
Június 04 - 14 (10)Betegturnus 
Június 25 - Július 02 (7)Biblia ismereti tábor
Július 02 - Július 07 (5) Házi Gyógymódok képzés
Július 16 - 26 (10)Betegturnus 
Július 30 – Augusztus 6 (7)"Új kezdet" Életmódtábor (Zalakaros)
Augusztus  13-23 (10)Betegturnus 
Szeptember 03-13 (10)Betegturnus 
Szeptember 24 – Október 04 (10)Betegturnus 
Október 15 – 25 (10)Betegturnus 
November 5 - 15 (10)Betegturnus 
November 26 – December 06 (10)Betegturnus 

(10) = vasárnap-szerda     (7) = vasárnap-vasárnap      (5) = vasárnap-péntek        
Megjegyzés: A betegturnusokon a résztvevő betegek száma max. 8-10 fő.
A turnusok részvételi díja 2017. januártól: 10.000.- Ft/fő/éjszaka.
A képzés részvételi díja: 7.000.- Ft/fő/éjszaka. Max. 12 fő.
A Bibliaismereti tábor díja: 6.000.- Ft/fő/éjszaka. Max. 15 fő.

Jelentkezni a következő email címen vagy telefonszámon lehet: elekivendeghaz@gmail.com vagy 06-20/400-8646, 06-66-240-610

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése